skip to Main Content

Hopeikko – hope -toivo

Jokaisella korulla on tarina. Tarina on voinut alkaa korua tilattaessa, suunniteltaessa tai tehtäessä. Tarina on voinut alkaa jo kauan ennen kuin koru on olemassakaan. Eikä tarina suinkaan pääty siihen, kun koru on valmis. Siitä alkaa vain tarinan seuraavat luvut. Minäpä kerron nyt tarinan ensimmäisen luvun korusta, joka päätyi myös Hopeikon logoksi.

Meille annettiin koulussa tehtäväksi suunnitella korvakorut ja riipus. Materiaaliksi määriteltiin hopealevy. Ensin piti tehdä luonnoksia. Useita, useita luonnoksia. Niinpä piirtelin illat, mutta mitään ei syntynyt. Luonnoslehtiö täyttyi piirustuksista, mutta mikään ei tuntunut siltä oikealta. Yhtenä iltana olin menossa työhuoneeseen, kun näin sohvalle jääneen kynän ja Post-it –muistilappuja. Olin siirtämässä niitä paikoilleen, mutta istahdinkin käsinojalle ja vetäisin muutamalla viivalla mallin. Vähän teräviä kulmia ja pehmeitä kaaria ja se olikin siinä. Just sellainen malli, jonka halusin toteuttaa siinä hetkessä.

Korua sahatessani ja työstäessäni ajattelin matkaani siihen, missä sillä hetkellä olin. Elämä ei suinkaan aina ole ollut yhtä juhlaa tai ruusuilla tanssimista, vaan siihen on liittynyt myös alamäkiä, surua ja tuskaa. Mutta elämä on aina kantanut. Se on kantanut myös silloin, kun siihen on vähiten jaksanut uskoa. Tapahtumien merkityksellisyydet eivät välttämättä ole avautuneet heti, vaan ne ovat selkiytyneet ja selkiytyvät vasta myöhemmin. Ja osa ei välttämättä selkiydy koskaan.

Näitä ajatuksia pohdin korua tehdessäni ja valmistuessaan siitä tulikin moni-ilmeinen, eli siitä voi nähdä monta asiaa. Koru voi olla siipi, joka kantaa. Tai se voi olla höyhen, joka viestii suojeluksesta. Tai se voi olla liekki, joka kuvasta elämän/toivon/rohkeuden liekkiä. Vai onko se kuitenkin kaikkea yllä mainittua? Minulle se on kaikkea. Yritykselle kiteytän korun ensimmäisen luvun seuraavasti:

Hopeikko – hope – toivo

Hopeisia tarinoita toivosta, rohkeudesta ja uskalluksesta.

Korussa on särmää ja terävyyttä, mutta myös pehmeää aaltoilevaa rakkautta. Se antaa voimaa ja uskoa siihen, että elämä kantaa.

Näiden ajatusten takia, korun malli on juuri oikea yritykseni logoon. Elämä kantaa!

 

– Annukka

Back To Top