skip to Main Content

Hyppelen omaa polkuani

Rakastan pitkiä, hitaita metsälenkkejä koirien kanssa. Usein herään aamulla paljon aikaisemmin, kuin pitäisi vain sen takia, että ennätän aamulla samoilemaan. Tällaiselle luontaisesti aamu-uniselle ihmiselle se on joskus vähän vaikea paikka…

Viime kesänä samoilimme usein eräälle jokea ylittävälle sillalle. Seisahduin aina sillalle ihailemaan veden virtausta ja pyörteitä. Vedessä oli kiviä, jotka olivat peräkkäin muodostaen lyhyen polun jokeen. Niistä kivistä muistui mieleeni, kun pikkutyttönä hyppelehdin kiveltä toiselle puroja ylittäessäni. Ja voi että ne kivet olivat joskus liukkaita!

Polkuajatus jäi mieleeni ja monta kertaa huomasin pohtivani oman elämäni polkua. Miten mutkainen se on välillä ollut, ja miten hankalakin. On ollut monta notkoa sekä valtavia, jäätäviä virtauksia, mutta myös niitä korkeuksiin nousevia kohtia. Kauniita ja seesteisiä kohtia.

Mietin tuolloin sitä, miten isoja muutoksia olen elämässäni tehnyt. Joskus ne ovat vaatineet mieletöntä rohkeutta, valtavaa sitkeyttä ja periksiantamattomuutta. Joskus taas muutokset ovat tapahtuneet lähes itsestään, melkeinpä huomaamatta. Kaikesta huolimatta tämä on ollut minulle juuri se minulle paras polku. Muokannut minusta sen, mikä olen ja mitä haluan olla ja tehdä. Siitä syntyi ajatus, että tämän haluan saada koruun!

Niinpä syntyi Purokivi -korusarja. Hopealevyjen jonomuodostelma muodostaa luonnollisesti polun. Korun liike muistuttaa veden virtauksesta ja liikkeestä kiven päältä ja sivuilta. Korun liike tuo koruun myös pienen äänen, joka kuvastaa veden liikkeen ääntä.

Jälleen kerran Markus osasi kiteyttää koruun liittyvän tarinan upeaan runoon, olkaa hyvät!

Purokivi

Kuin juokseva koski

tai virtaava joki

kohtaa kaaren ja kiven juuren.

Samoin elämä hioo ihmisestä Itsensä parhaan version

valolla ja varjolla.

©Markus Mäkelä

 

Purokivi -korusarjaan kuuluu tällä hetkellä korvakorut, riipukset ja rannekoru. Koruja voit tilata suoraan minulta annukka@hopeikko.fi.

  • Annukka

Back To Top