skip to Main Content

Murikasta luodut

Sitä ei koskaan tiedä, mihin tarinaan muki voi johtaa….

Muki johti puheluun, puhelu palaveriin, palaveri tuotetilaukseen ja tuotetilaus tuotteisiin.

Kolme tuotetta, joista jokaisen toivottiin kuvastavan tilaajan ja koko Iin kunnan tärkeitä arvoja: kierrätystä, ekologisuutta, vihreää ajattelua, resurssitehokkuutta ja paikallisuutta.

Miehen tuote syntyi helposti. Suunnittelutyö oli valmiina jo ennen kotiin pääsyä. Ja sattuikin niin somasti, että saaja asuu Iijoen varrella. Sitä asiaa en toki tiennyt ennen kuin tuotteita viedessäni.

Iijoki -solmioneula

Kierrätystä ja kuplintaa, virtausta ja pärskettä, kapeikkoja ja suvantoja. Niistä on solmioneula tehty. Muistuttaa kantajaansa Iijoen runsaista koskista, energisyydestä ja kauneudesta.

Materiaali: hopealusikka, 925 hopea.

Naisten kaulakorujen ideointi kesti huomattavasti kauemmin. Onneksi törmäsin murikkaan ja siitä se ajatus sitten lähti.

Murikasta luodut

Löytyipä päivänä muutamana Iin Kuivaniemeltä tietyömaan kallioreunamilta murikka. Murikka kulkeutui monien vaiheiden jälkeen innokkaalle kivenhiojalle, joka lähti etsimään Oulun seudulta paikkaa, jossa sahata ja hioa murikasta korukiviä. Useiden kyselyiden jälkeen paikka tai peräti kaksi löytyikin ja niinpä murikasta syntyi ensimmäiset kaksi korukiveä ja Vehreys-sarja sai alkunsa.

Vehreys -kaulakorut

Vanhan esineen kunnioitusta ja uudelleen henkiin herätystä. Vihreän kiven voimaa ja energiaa. Koru tuo kantajalleen elinvoimaa ja virkeyttä viestittäen samalla Iin vihreää ajattelua. Käsin sahatussa ja hiotussa kivessä näkyvistä kuvioista jokainen katsoja löytää oman tarinansa.

Korun kivi on löytynyt Iin Kuivaniemeltä. Kivi on käsin sahattu, hiottu ja kiillotettu.

Materiaali: hopealusikat, 925 hopea.

Kivi: epidoottikvartsiitti.

Tämä oli muistelumatka viime kesän ja alkusyksyn tunnelmiin. Kiitos luottamuksesta Iin Micropolis! Oli kunnia-asia tehdä teidän 20-vuotissyntymäpäiville liikelahjat!

Kiitolllisuudella Annukka

 

Back To Top